Nougatstykker
Nougatstykker er en lidt udvidet udgave af kransekagestykkerne, hvor der er nougat inde i midten af kransekagen. Herhjemme er vi vilde med nougat og derfor skulle vi da også have sådanne nogle stykker nytårsaften. Perfekte at servere kl. 24 med et glas champagne 🙂
28 nougatstykker
- 500 gram ren rå marcipan
- 75 gram sukker
- 75 gram flormelis
- 45 gram æggehvider
- ca 100 gram nougat
Pynt:
- pasteuriseret æggehvider
- flomelis
- ca 100 gram mørk chokolade
Rør marcipanen godt med sukker og flormelis og tilsæt derefter æggehviderne
Del kransekagemassen i 28 stykker og hver stykke deler du i to stykker, hvor bunden består af 2/3 dele og toppen 1/3 del. Skær nogle tynde stykker nougat på ca 4 cm brede og en 1/2 cm tyk.
Rul en pølse af kransekagemassen som er til bunden på 5 cm og tryk den en lille smule flad og læg derefter et stykke nougat på. Tril nu en pølse af massen som er til toppen og læg den ovenpå og tryk nu de to dele sammen så du danner et stykke kransekage der er trekantet. (Se billedet forneden på siden)
Bag nougatstykkerne i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i 12-14 minutter og lad derefter nougatstykkerne køle ned
Smelt den mørke chokolade og dyp bunden af nougatstykkerne i den smeltede chokolade og stil dem på et stykke bagepapir, så bliver chokoladen helt glat. Lad chokoladen stivne
Rør en glasur af æggehvide og flormelis, endelig ikke for tynd, da den så bare glider af igen og sprøjt et zig zag mønster fra side til side
Dine nougatstykker er nu klar til at komme en tur i fryseren. Kransekage bliver bedst hvis det lige kommer et smut i fryseren inden at det skal serveres
Er du vild med nougat så skulle du også prøve at lave Havretern med nougat