Oksekødsdeller og bulgur med tomat
Denne ret har været en af de fedtfattige retter som vi har lavet her i januar. Det er en nem ret at lave og så har den en masse lækre smage i sig som man forbinder med syden. Koriander, spidskommen og basilikum 🙂
4 personer
295 kcal pr portion
Oksedeller:
- 500 gram hakket oksekød 3-7%
- 30 gram fint snittet løg
- 1 lille håndfuld frisk koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 dl vand
- salt
Tomatbulgur:
- 1 dl bulgur
- 1 lille dåse tomatpure
- 2 tsk solsikkeolie
- 2 tomater
- 30 gram rødløg
- 15 gram cashewnødder
- 1 lille håndfuld frisk basilikum
- saften fra 1/2 limefrugt
- salt
- peber
Rør det hakkede oksekød godt med de fint hakkede løg, fint snittet koriander, spidskommen og vand og tilsæt lidt salt og peber.
Form farsen til 8 aflange deller og kom dem på bagepapir på en bageplade og ind i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter
Kog bulguren efter anvisning på posen
Hak rødløget og basilikum fint. Skær tomaterne i tern. Rist cashewnødderne på en tør pande og hak dem groft. Bland den kogte bulgur med tomatpure, olivenolie, løg og halvdelen af cashewnødderne. Anret og pynt til sidst med basilikum, tomattern og resten af cashewnødderne