One pot risret med kylling
One pot pasta er meget populært og jeg har også en one pot pasta opskrift her på hjemmesiden, men så tænkte jeg at en one pot risret med kylling måtte da være lige så lækkert og det var det helt bestemt. Det færdige resultat minder faktisk om paella. Denne one pot risret er dog lavet i ovnen og ikke i en gryde på komfuret:-)
Kyllingen er en hel fersk kylling som er klippet i stykker og så bliver den stegt på bageristen ovenover risene som står nedenunder. Det behøver ikke nødvendigvis at være de grønsager som jeg bruger i denne opskrift som du bruger, det kan være hvad som helst du har i køleskabet. Det er en god “ryd op i køleskabet” ret. Bare du bruger den mængde væske der står, da det har risene brug for, for at blive kogt.
En super nem ret som passer sig selv, bare du kigger til den og rører i den ind imellem 🙂
4 personer
- 1 hel fersk kylling
- 3 dl ris
- 4 tomater
- 1 bundt forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 dåser hakkede tomater
- 4 dl vand
- 3 dl piskefløde
- 1 stor tsk paprika
- 1 stor tsk karry
- salt
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Klip kyllingen i 4 stykker og læg den på bageristen og drys den med salt
Snit forårsløget fint
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side
Fjern blomsten på tomaterne og skær dem i nogle store tern
Pil hvidløget og pres det
Tag en bradepande eller et ildfastfad og kom alle ingredienser i og rør det sammen
Kom bradepanden ind i ovnen på nederste rille og kom kyllingen ind på rillen i midten, så kyllingefedtet kan dryppe ned i risene
Steg nu retten i ca 1 time
Rør i risene ind imellem, så væsken hele tiden bliver fordelt i bradepanden
Måske du også kunne være interesseret i Stegte karryris med kylling