Pastasalat med avocado og krydderurtedressing

Er du vild med cremede pastasalater, så vil du med garanti elske denne pastasalat med avocado og krydderurtedressing. En pastasalat. hvor du både får den cremede del i form af dressingen, men også ved avocadoen som der er i pastasalaten.

De skønne friske krydderurter giver pastasalaten en fantastisk smag af sommer og sol 🙂

Lige nu begynder der at dukke lækre nye blomkål op i butikkerne og blomkål smager helt fantastisk rå og sammen med den bløde kogte pasta giver både blomkål og gulerødder et sprødt element til salaten.

Jeg fjerner de bløde kerner i midten af agurken, da jeg kun er interesseret i den sprøde del af agurken.

Denne pastasalat med avocado og krydderurtedressing er set som et tilbehør, men den vil også være perfekt at komme kogt skinke i tern, stegt kyllingetern, røget laks o lignende i.

Har du en rest kylling fra en tidligere aftensmad, så pluk eller skær kødet i tern og vend det i pastasalaten og du har en måltidssalat, som du også kan bruge i madpakken.

4 personer
  • 300 gram pasta
  • ½ blomkål
  • 3 gulerødder
  • 8-10 cherrytomater
  • ½ agurk
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • 4 dl cremefraiche 18 %
  • ½ lille løg
  • salt og peber

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Pluk blomkålen i små buketter.

Halver agurken og skrab det bløde/kernerne i midten af agurken ud.

Skær agurken i skiver, så du får agurke halvmåner.

Skær cherrytomaterne i halve.

Skræl gulerødderne, hvis nødvendigt og skær dem i små tern.

Skær avocadoen i små tern.

Skyl persille og basilikum godt og hak krydderurterne fint.

Riv løget på rivejernet på den fine side.

Bland cremefraiche, fint revet løg, persille og basilikum og smag dressingen til med salt.

Bland den kogte pasta med alle grønsagerne og vend det hele sammen med dressingen.

Pastasalat med masser af grønt og krydderurtedressing i en skål set oppefra
Pastasalat med masser af grønt og krydderurtedressing i en skål set tæt på

Måske du også kunne være interesseret i Ferskensalat med parmaskinke