Pebercreme
Pebercreme er et rigtig lækkert tilbehør til kød og kartofler eller til tapas- eller ostebordet som dyppelse. Du kan også bruge pebercremen til at smører din sandwich eller burger med.
Når du laver pebercreme er det vigtigt at peberen bliver godt “brændt” i kanterne og at du laver mange skæreflader på peberen. Det skal dog heller ikke være for små stykker, da peberen så hurtig vil skrumpe ind til ingenting. Så stykker på ca 3 x3 cm er passende.
Når peberfrugten er godt “brændt” skal alle ingredienserne over i en blender og blendes godt.
Pebercreme er super nem at lave og så er det et virkelig smagfuld tilbehør.
Jeg har selv brugt pebercremen meget i mit arbejde, når jeg har skulle lave tapas og osteborde til receptioner og den er som regel meget populær.
Jeg er kæmpe fan 🙂
- 550 gram rød peber (ca 2 peberfrugter)
- 2 tsk olie
- salt
- 30 gram peanuts
- 8 cherrytomater
- ½ dl olie
- evt salt
Fjern kernerne fra de røde peberfrugt og skær peberen i kvadrater på ca 3×3 cm. Det er vigtigt at peberen bliver skåret så der er så mange skæreflader som muligt.
Vend peberfrugt stykkerne i olie og lidt salt og bred dem ud på et stykke bagepapir og kom dem i ovnen ved 220 grader i ca 25 minutter til peberfrugten har fået lidt sorte kanter.
Kom de stegte peberfrugter over i en blender sammen med cherrytomaterne, peanuts og plie og blend blend det godt, til du har en glat og klumpfri creme.
Smag eventuelt pebercremen til med salt
Måske du også kunne være interesseret i Gulerodshumus