Peinirli med spinat og feta
Jeg eeelsker græsk mad og så elsker jeg smagen af feta og spinat, så nu skulle der laves Peinirli med spinat og feta. Peinirli med spinat og feta er vel den græske udgave af pizza ? Peinirli er en slags pizza som er bukket som en båd så du stadig kan se fyldet. Man kan fylde dem med lige det man har lyst til, men denne gang bliver det med spinat og feta. Der er en video under opskriften hvor jeg viser hvordan Peinirli laves. Rigtig god fornøjelse 🙂
10 stk
- 3 dl lunken vand (32 grader)
- 25 gram gær
- ½ spsk groft salt
- 0,25 dl olie
- ca 500 gram hvedemel
Fyld:
- 200 gram frisk babyspinat
- 100 gram løg
- 200 gram blok feta
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk tørret dild
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olie, salt og hvedemelet lidt ad gangen
Ælt dejen ved middelhastighed i 5-8 minutter, til dejen er glat
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse imens du laver fyldet
Pil løget og skær det i små tern
Pil hvidløget og pres det igennem hvidløgspresseren
Kom lidt olie på panden og svits løg og hvidløg. Det må ikke tage farve
Kom spinaten på og svits det med til det klasker sammen og tilsæt dilden
Smuldre fetaen ned i en skål og vend spinatfyldet i
Lave 10 lige store boller af dejen
Rul hver bolle til en oval cirkel som er ca 3 mm tyk
Kom en god spsk fyld på cirklen og mas enderne sammen og tryk siderne let ind mod fyldet ( den skal ikke være lukket du skal stadig kunne se fyldet)
De skal have formen som en båd
Se video nedenfor
Lad peinirlierne efterhæve i 20 minutter
Bages ved 220 grader varmluft i ca 15 minutter til kanterne er gyldne og sprøde
Måske du også kunne være interesseret i Spanakopita “muffins”