Peinirli med spinat og feta

Jeg eeelsker græsk mad og så elsker jeg smagen af feta og spinat, så nu skulle der laves Peinirli med spinat og feta. Peinirli med spinat og feta er vel den græske udgave af pizza ? Peinirli er en slags pizza som er bukket som en båd så du stadig kan se fyldet. Man kan fylde dem med lige det man har lyst til, men denne gang bliver det med spinat og feta. Der er en video under opskriften hvor jeg viser hvordan Peinirli laves. Rigtig god fornøjelse 🙂

10 stk
  • 3 dl lunken vand (32 grader)
  • 25 gram gær
  • ½ spsk groft salt
  • 0,25 dl olie
  • ca 500 gram hvedemel

Fyld:

  • 200 gram frisk babyspinat
  • 100 gram løg
  • 200 gram blok feta
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret dild

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olie, salt og hvedemelet lidt ad gangen

Ælt dejen ved middelhastighed i 5-8 minutter, til dejen er glat

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse imens du laver fyldet

Pil løget og skær det i små tern

Pil hvidløget og pres det igennem hvidløgspresseren

Kom lidt olie på panden og svits løg og hvidløg. Det må ikke tage farve

Kom spinaten på og svits det med til det klasker sammen og tilsæt dilden

Smuldre fetaen ned i en skål og vend spinatfyldet i

Lave 10 lige store boller af dejen

Rul hver bolle til en oval cirkel som er ca 3 mm tyk

Kom en god spsk fyld på cirklen og mas enderne sammen og tryk siderne let ind mod fyldet ( den skal ikke være lukket du skal stadig kunne se fyldet)

De skal have formen som en båd

Se video nedenfor

Lad peinirlierne efterhæve i 20 minutter

Bages ved 220 grader varmluft i ca 15 minutter til kanterne er gyldne og sprøde

Sådan folder du dine peinirli
Peinirli med spinat og feta
Peinirli med spinat og feta

Måske du også kunne være interesseret i Spanakopita “muffins”