Stegt pindsvin
Stegt pindsvin er noget vi har stiftet bekendskab med engang vi var i Nordjylland, hvor den lokale slagter havde det og nu er det blevet en fast tradition, på julefrokostbordet hvert år 🙂
Stegt pindsvin har selvfølgelig ikke noget at gøre med et rigtigt pindsvin 🙂 Hvorfor det bliver kaldt et pindsvin aner jeg faktisk ikke, men mit gæt er at det er fordi at man skære nogle tern i fedtet på den røget bacon, og smører det i en marinade og når det så bliver stegt kan det godt ligne piggene på et pindsvin 🙂
Det bliver til noget virkelig lækkert pålæg. Det skal skæres super tyndt og serveres med sennep og rødbeder, MUMS 🙂
Stegt pindsvin
- 500 gram røget bacon
- 2 dl brun farin
- 2 spsk dijonsennep
- 1 spsk honning
- 1 spsk Stroh rom
Fjern skindet fra den røgede bacon og skær nogle fine tern i fedtet. Bland farin, dijonsennep, honning og Stroh rom sammen og smør fedtet med 1 spsk af marinaden.
Kom pindsvinet i en forvarmet ovn ved 180 grader i 1 time og 20 minutter
Pindsvinet skal smøres med 1 spsk mariande hver 15 minut.
Pindsvinet skal være helt afkølet før du skære det til silketyndt pålæg
Måske du også kunne være interesseret i Karrysalat til silden til julefrokostbordet