Gris,  Jul,  Opskrifter

Stegt pindsvin

image_print

Stegt pindsvin er noget vi har stiftet bekendskab med engang vi var i Nordjylland, hvor den lokale slagter havde det og nu er det blevet en fast tradition, på julefrokostbordet hvert år 🙂

Stegt pindsvin har selvfølgelig ikke noget at gøre med et rigtigt pindsvin 🙂 Hvorfor det bliver kaldt et pindsvin aner jeg faktisk ikke, men mit gæt er at det er fordi at man skære nogle tern i fedtet på den røget bacon, og smører det i en marinade og når det så bliver stegt kan det godt ligne piggene på et pindsvin 🙂

Det bliver til noget virkelig lækkert pålæg. Det skal skæres super tyndt og serveres med sennep og rødbeder, MUMS 🙂

Stegt pindsvin
  • 500 gram røget bacon
  • 2 dl brun farin
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk Stroh rom

Fjern skindet fra den røgede bacon og skær nogle fine tern i fedtet. Bland farin, dijonsennep, honning og Stroh rom sammen og smør fedtet med 1 spsk af marinaden.

Kom pindsvinet i en forvarmet ovn ved 180 grader i 1 time og 20 minutter

Pindsvinet skal smøres med 1 spsk mariande hver 15 minut.

Pindsvinet skal være helt afkølet før du skære det til silketyndt pålæg

Måske du også kunne være interesseret i Karrysalat til silden til julefrokostbordet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *