Profiteroles med nougatfyld

Profiteroles er super lækre at servere på et kagebord, tapasbord eller som en dessert kage. De kan laves i forvejen og kommes i fryseren, så er de lige til at tage op den dag du skal servere dem og pynte dem færdige 🙂

ca 20 profiteroles

Vandbakkelser:

  • 50 gram smør
  • 1 dl vand
  • 90 gram hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 100 gram æg

Fyld:

  • 175 gram nougat
  • 1/4 dl kaffe
  • 2 dl piskefløde

Pynt:

  • 150 gram mørk chokolade

Vandbakkelser:

Kom vand, sukker og smør i en gryde og varm det op til smørret er smeltet og pisk nu hvedemelet i så du får en smør bolle. Lad smørbollen køle af så den er fingerlun. Pisk nu æggene i et ad gangen til du har en glat dej. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i så runde kugler det kan lade sig gøre

Bag vandbakkelserne i ovnen ved almindelig varme ved 200 grader i 20-25 minutter til de er flotte gyldne. Du må ikke åbne ovnen før tid, da vandbakkelserne så vil falde sammen 🙁

Fyld:

Kom den varme kaffe og nougat i en gryde og varm det indtil nougaten er smeltet. Hæld nougatmassen over i en skål og lad det køle helt ned. Pisk fløden til flødeskum og vend den kolde nougatmasse i og kom det i en sprøjtepose.

Klip nu et lille hul i sprøjteposen og prik den ind i siden af den helt afkølet vandbakkelse og sprøjt nougatfløden ind i vandbakkelsen. Du kan ligesom fornemme når der er fløde inde i hele vandbakkelsen. Fortsæt sådan til du har fyldt alle vandbakkelserne

Kom vandbakkelserne i fryseren

Tag profiterolsene op fra fryseren kort tid før de skal serveres og dyp dem i smeltet mørk chokolade.

Profiterols smager bedst når fyldet inden i er lidt frossen, syntes jeg 🙂