Desserter,  Kager,  Opskrifter

Rabarber/ jordbærsnitte med mandler

image_print

Jeg lavede den opskrift på Rabarber/jordbærsnitte med mandler på opfordring fra min mand og den blev mere end godkendt. Så nu glæder jeg mig til at dele den med dig så du også kan få glæde af den 🙂

En helt fantastisk lækker kage med en bund af kage, en midte af rabarber/jordbærkompot og en top med kage og ristede mandler. Kan klart anbefales at servere med en god vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum. Er velegnet på kaffebordet eller som dessert

Denne snitte er lavet med jordbær og rabarber men du kan uden tvivl bruge en hvilke som helst frugtkompot til at lave den. Så er du vild med æble, laver du bare en æblekompot og kommer imellem lagene i stedet.

Vil du hellere servere den som en hel kage som dem den skal serveres for selv skære et stykke kan også sagtens gøre det

Det er en kage du sagtens kan lave dagen i forvejen. Den er stadig frisk dagen efter 🙂

8-10 snitter
  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 gram hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl rabarber/jordbærkompot. Opskriften finder du Her
  • 100 gram smuttede mandler

Rør smør, sukker, vaniljesukker og hvedemel sammen til en ensartet dej

Tag halvdelen af dejen fra og rør det sammen med ægget

Kom dejen i en smurt form ca 15 cm x 22 cm og bag den i ovnen ved 200 grader i 15 minutter

Hak de smuttede mandler groft og rist dem på en tør pande til de tager lidt farve

Efter de 15 minutter tages kagen ud af ovnen og rabarber/jordbærkompotten smørres ud på kagen og den anden halvdel af dejen fordeles i små klumper over hele overfladen

Fordel de ristede mandler ud over hele kagen og bag kagen i yderligere 20-25 minutter til kagen er gylden og flot i overfladen.

Lad kagen køle ned inden at du skære den i snitter, så får du det flotteste snit

Rabarber/ jordbærsnitte med mandler
Rabarber/ jordbærsnitte med mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *