Rabarber/ jordbærsnitte med mandler
Jeg lavede den opskrift på Rabarber/jordbærsnitte med mandler på opfordring fra min mand og den blev mere end godkendt. Så nu glæder jeg mig til at dele den med dig så du også kan få glæde af den 🙂
En helt fantastisk lækker kage med en bund af kage, en midte af rabarber/jordbærkompot og en top med kage og ristede mandler. Kan klart anbefales at servere med en god vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum. Er velegnet på kaffebordet eller som dessert
Denne snitte er lavet med jordbær og rabarber men du kan uden tvivl bruge en hvilke som helst frugtkompot til at lave den. Så er du vild med æble, laver du bare en æblekompot og kommer imellem lagene i stedet.
Vil du hellere servere den som en hel kage som dem den skal serveres for selv skære et stykke kan også sagtens gøre det
Det er en kage du sagtens kan lave dagen i forvejen. Den er stadig frisk dagen efter 🙂
8-10 snitter
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 gram hvedemel
- 1 æg
- 2 dl rabarber/jordbærkompot. Opskriften finder du Her
- 100 gram smuttede mandler
Rør smør, sukker, vaniljesukker og hvedemel sammen til en ensartet dej
Tag halvdelen af dejen fra og rør det sammen med ægget
Kom dejen i en smurt form ca 15 cm x 22 cm og bag den i ovnen ved 200 grader i 15 minutter
Hak de smuttede mandler groft og rist dem på en tør pande til de tager lidt farve
Efter de 15 minutter tages kagen ud af ovnen og rabarber/jordbærkompotten smørres ud på kagen og den anden halvdel af dejen fordeles i små klumper over hele overfladen
Fordel de ristede mandler ud over hele kagen og bag kagen i yderligere 20-25 minutter til kagen er gylden og flot i overfladen.
Lad kagen køle ned inden at du skære den i snitter, så får du det flotteste snit