Rabarbercrumble
Rabarbercrumble er en super lækker kage som både er syrlig og sød på en gang. Den er helt perfekt at lave som en dessert, men også meget velegnet på kagebordet. Det tager ikke mange minutter at lave en rabarbercrumble så den er klar til at komme i ovnen. Du kan lave den klar i god tid og ca 40- 45 minutter inden du skal serverer den kommes den i ovnen og så er den dejlig friskbagt og lun når den bliver serveret.
Jeg har jordbær rabarber i haven og de er ikke så syrlige som andre typer rabarber kan være, så ved du at det er nogle syrlige rabarber som du har, så giv dem lige lidt ekstra sukker at trække i.
Jeg personligt kan godt lide at få cremefraiche til, da det er en sød og syrlig kage og så syntes jeg at cremefraiche neutraliserer rigtig godt. Men den kan også sagtens serveret med flødeskum eller vaniljeis til, hvis du er mere til det 🙂
1 tærteform eller et ildfast fad
- 500 gram rabarber
- 75 gram sukker
Crumble:
- 125 gram smør
- 125 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram hvedemel
- 125 gram havregryn
Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver og vend dem i sukkeret og kom dem i en smurt form. Lad rabarberne trække sukkeret til sig i minimum ½ time
Rør smør, sukker, hvedemel, vaniljesukker og havregryn sammen og smulder det ud over rabarberne
Bag din rabarbercrumble i en forvarmet ovn på over og under varme, 200 grader i 25-30 minutter eller til din crumble er gyldenbrun
Måske du også kunne være interesseret i Rabarberkompot med hvid chokoladeis