Desserter,  Opskrifter

Rabarberkompot med hvid chokoladeis

image_print

Denne dessert med rabarberkompot med hvid chokoladeis er en af de lækreste desserter jeg har smagt med rabarber. Den lækre lidt syrlige rabarberkompot med den cremede is af hvid chokolade og det lækre knas af mandel krokant og chokoladesne, det er totalt lækkert.

Rabarberkompot med hvid chokoladeis er en dessert dine gæster vil elske og så ser det så lækkert ud med den fine anretning og det bedste af det hele er at det hele kan laves i forvejen så det kun er anretningen der tager tid når gæsterne skal have desserten og den er ret nem 🙂

Der er lidt mere chokoladesne end du nok bruger til disse desserter, men man kan næsten ikke lave en mindre portion en den jeg har skrevet. Har du noget i overskud kan du for eksempel bruge det som lidt knas på din yoghurt sammen med Granola 🙂

Jeg håber du bliver lige så vild med denne dessert som jeg selv er.

Velbekomme 🙂

6 personer
Hvid chokoladeis
  • 150 gram hvid chokolade
  • 4 spsk piskefløde
  • 3 æggeblommer
  • 75 gram flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2½ dl piskefløde

Smelt den hvide chokolade over vandbad.

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker til en lys gul skummende æggesnaps.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Kom de 4 spsk piskefløde i den varme smeltede hvide chokolade og rør det sammen.

Kom den smeltede hvide chokolade i æggesnapsen og rør det sammen.

Vend den piskede fløde i æggesnapsen og kom den færdige ismasse i en beholder.

Kom isen i fryseren i minimum 4 timer.

Rabarberkompot
  • 350 gram rabarber
  • 50 gram sukker
  • ½ dl vand
  • 2 tsk vaniljesukker

Skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljesukker.

Kog rabarberne på middel varme i 5-8 minutter. Det må gerne være så der stadig er struktur i nogle af rabarberne, så det ikke er en helt most grød.

Lad kompotten køle ned.

Mandel krokant
  • 50 gram mandler
  • 60 gram sukker

Smelt sukkeret ved middel varme på en pande. Rør så lidt i sukkeret som muligt imens det smelter, så det ikke klumper for meget.

Når sukkeret er smeltet og er lysebrunt kommes mandlerne på panden og det hele røres rundt til sukkeret har en flot gylden farve (dog ikke brændt)

Tag mandlerne af panden over på et stykke bagepapir og køl dem ned.

Når mandlerne er kolde hakkes de med en kniv.

Chokoladesne
  • 50 gram mørk chokolade
  • 50 gram sukker
  • ½ dl vand

Kom sukker og vand i en gryde og varm det op til ca 125-130 grader. På dette tidspunkt er det blevet til en sukkersirup og er blevet en lille smule lysegul.

Hak den mørke chokolade i mindre stykker.

Kom den hakkede chokolade over i sukkersiruppen og pisk det med en el håndmixer.

Du skal kun piske kort da det meget hurtigt bliver til “sne”

Anretning

Start med at komme rabarberkompot på tallerkenen og derefter en stor kugle hvid chokolade is.

Drys desserten med den hakkede mandel krokant og chokoladesneen.

Velbekomme, du har nu den lækreste rabarberdessert 🙂

Rabarberkompot med hvid chokoladeis set oppefra
Rabarberkompot med hvid chokoladeis set ind fra siden

Måske du også kunne være interesseret i denne dessert ➡️ Rabarber crumble

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *