Rabarberkompot

Rabarberkompot kan bruges og spises som det er med mælk på som en slags grød, så kan det bruges i en trifli med makroner og flødeskum, som en yoghurt dessert som du kan finde her på siden, som topping på din morgenmad eller man kan spise det til for eksempel stegt kylling og jeg kan blive ved. Det hedder kompot når man laver en grød som man ikke koger helt ud, hvis man koger bærerne/frugten helt ud så er det grød. Men i bund og grund det samme 🙂

  • 300 gram rabarber
  • 120 gram sukker
  • 2 dl vand
  • 2 tsk vaniljesukker

Skær rabarberne i stykker på ca 1 cm og kom dem i en gryde med sukker og vand og varm det op. Tilsæt vaniljesukkeret og kog videre. Nu er det her at man beslutter sig om det skal være kompot eller grød. Du stopper kogningen når der stadig er synlige stykker rabarber, hvis du ønsker en kompot og koger rabarberne helt ud så det er ligesom pure hvis du ønsker grød.

Hvis du ikke skal bruge kompotten på dagen kan du komme det i en lufttæt beholder og i køleskabet og så kan de holde en 3-4 dage.