Rabarbermarmelade med jordbær
Lige nu skyder det op med rabarber i haverne rundt omkring og butikkerne har dem også på hylden. Vi har hjemme hos os nogle æld gamle rabarberplanter som stadig giver fuldstændig gas i sommermånederne. Det er sorten jordbærrabarber vi har. Her i weekenden blev de første høstet og nogle af dem blev lavet til Rabarbermarmelade med jordbær. Vi har også masser af jordbærplanter i haven, men der er ikke jordbær endnu så de jordbær der er blevet brugt i denne marmelade er frosne jordbær som er købt.
Rabarber og jordbær spiller rigtig godt sammen og derfor er rabarbermarmelade med jordbær helt fantastisk.
Marmelade er så nemt at lave at det næsten ikke kan betale sig at købe det og så ved man også helt præcis hvad der er i ens marmelade når det er hjemmelavet 🙂
Denne opskrift giver 3-4 glas marmelade afhængig af størrelsen selvfølgelig 😉
- 600 gram rabarber
- 300 gram jordbær
- 400 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ tsk melatin
Rens rabarberstilkene grundigt for jord og skær dem i skiver på ca. ½ cm tykke.
Kom rabarber og jordbær i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker og kog det under omrøring i ca 15 minutter.
Bland melatin med 1 spiseskefuld sukker og kom det i marmeladen og kog det yderligere i 5 minutter.
Skold dine marmeladeglas og kom atamon i glassene og kør det godt rundt. Hæld overskydende atamon ud.
Fordel marmeladen i glassene og lad det køle lidt ned inden at du kommer låge på og stiller dem i køleskabet
Er du også vild med at lave din egen marmelade, så finder du opskriften på vindruemarmelade her