Rabarbersaft
Denne weekend er gået med at lave rabarbersaft. Jeg havde en masse rabarber i fryseren fra sidste år som jeg brugte og så var jeg i haven og hente årets første høst, som jeg så kom i fryseren, så må vi se om det bliver til mere saft senere på sommeren.
Så har du rabarber i haven eller kender du nogle der har som ikke bruger deres eller finder du nogle på tilbud i butikkerne så er det bare med at få fat i dem og få dem lavet til saft eller frys dem ned så du kan lave noget på et senere tidspunkt.
Rabarbersaft smager rigtig dejligt. Det er også blevet meget moderne at bruge rabarbersaft i drinks:-)
Denne portion giver knap 2 liter saft
1 kg rabarber
500 gram sukker
1 stor tsk vaniljesukker
1,5 liter vand
Skær rabarberne i stykker på ca 1 cm og kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand. Få det op og koge og lad det derefter koge i 15 minutter, rør i det ind imellem.
Efter de 15 minutter slukker du for blusset og lader gryden stå på blusset til nedkøling. Efter et par timer er saften klar til at skulle på flasker. Først starter du med at si saften igennem en si og trykker rabarberkødet fri af saft ved at trykke på rabarberkødet til der ikke kommer mere saft igennem sien. Derefter skal det på flasker.
Det er vigtigt at de flasker som saften skal i er blevet skoldet med kogende vand og skyllet i ren atamon, så du er sikker på at der ikke er nogle urenheder i flasken.