Ramsløgssalt
Ramløgssalt laver du af ramsløg som er at finde i skovene rundt omkring i marts-april måned. De dufter rigtig meget af hvidløg og er super lækre at bruge i madlavning. Ramsløgssalt er en rigtig god smagsgiver i maden.
For eksempel bruger jeg ofte ramsløgssalt til at krydre pastaretter med. Samtidig med at det salter retterne giver det også en god smag til retterne. Du kan også bruge ramsløgssalt i hjemmelavet dressing.
Det er vigtigt når du samler ramsløg i skovene at du ikke forveksler dem med liljekonvaller som er giftige. Så gå efter ramsløg som står i store mængder sammen, og for at være helt sikker kan du lugte det på bladene at de dufter af hvidløg.
Jeg plukkede mine ramsløg i Risskov i Aarhus, hvor der er rigtig mange af dem.
- 100 gram ramsløg
- 400 gram groft salt
Skyl ramsløgene og tør dem godt.
Kom ramsløg og salt i en blender og blend det godt.
Spred saltet ud på bagepapir på en bageplade og kom den ind i en forvarmet ovn ved 50 grader og lad det tørre i cirka 3 timer. Rør i saltet nogle gange i løbet af de 3 timer.
Det er vigtigt at saltet er helt tørt inden at du kommer det i en beholder.
Måske du også kunne være interesseret i opskriften på Tzatziki