Rejecocktail
Rejecocktail er en go’ gammel klassiker som man ikke tager fejl af. Rejecocktail er en forret som ikke indeholder ret mange ingredienser men som smager helt fantastisk.
En perfekt forret til alle festlige lejligheder, som for eksempel her nytårsaften. Det er en forret som kan serveres hele året, da den ikke rigtig er sæson bestemt. Det vil sige at den kan også sagtens serveres en dejlig varm sommerdag.
Jeg har her lavet dem portionsanrettet i glas, men du kan også sagtens anrette det på et fad, hvor gæsterne selv kan tage det som de kan spise.
Det vil også være rigtig godt at servere på en buffet på et fad.
Herhjemme kan vi sagtens finde på at lave det til aftensmad, som en måltidssalat, da det er en let ret som ikke ligger for tungt i maven 🙂
4 personer
- 300 gram rejer
- 1 dåse asparges
- ca 1/2 iceberg
- frisk dild
- 1 citron
Dressing
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonaise
- 2 tsk ketchup
- 1 tsk aspargesvand
- soya
Dressing
Rør mayonaise og cremefraiche sammen med ketchup og aspargesvand. Smag dressingen til med soya.
Rejecocktail
Snit iceberg fint.
Dræn rejerne.
Dræn aspargesene for aspargesvandet, husk dog at gemme 1 tsk til dressingen.
Skær aspargesene i mindre stave (del hver snitte i 2-4 stave afhængig af tykkelsen, hvis aspargesene du har købt er små skal du ikke gøre noget ved dem)
Bland rejerne og aspargesene.
Fyld glassene 1/4 op med iceberg.
Fordel rejer og asparges i de 4 glas ovenpå icebergen.
Kom en spiseskefuld dressing ovenpå rejerne.
Hak den friske dild fint.
Skær 4 både citron
Pynt din rejecocktail med den finthakkede dild og en citronbåd
Måske du også kunne være interesseret i Kaviarrand