Risengrødsæbleskiver
Juletiden byder på en masse lækkerier og en af mange lækkerier er æbleskiver. Æbleskiver får vi altid 1. søndag i advent og derudover får vi den et par gange i løbet af december som en hygge spise, oftest i weekenderne. Min datter har længe spurgt om jeg ikke ville prøve at lave risengrødsæbleskiver, hun startede allerede med at spørge før end at jeg syntes at det var sæson for risengrød jeg tror det var lige efter sommerferien.
Det er sæson for æbleskiver nu, så derfor fik hun den anden dag hendes ønske opfyldt.
Derudover får vi meget risengrød, eller retter ungerne får tit risengrød, da jeg ikke er den store fan af risengrød. Men jeg er stor fan af de ting man ellers kan bruge risengrød til. For eksempel klatkager og nu her i æbleskiver
Idéen med risengrødsæbleskiver er faktisk rigtig god, både fordi at æbleskiverne mætter mere end de almindelige og samtidig er det en rigtig god måde at få brugt en eventuel rest af risengrød.
Dermed ikke sagt at man skal glemme at lave den almindelige æbleskive, for det må man endelig ikke, men at få brugt sine risengrøds rester på denne måde er da helt genialt 😊
28 æbleskiver
- 3 æg
- 325 gram risengrød (risengrød svarende til 1/2 liter mælk)
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Del hviden fra blommen på ægget og pisk hviderne stive, så du kan vende skålen på hovedet uden at det glider ud af skålen.
Rør risengrøden ud i blommerne og tilsæt sukker, vaniljesukker og hvedemel. Rør det hele godt sammen. Jeg gør det i hånden for at bevare luften i alle ingredienserne. Vend forsigtigt hviderne i.
Steg æbleskiverne
Server eventuelt æbleskiverne med en hjemmelavet appelsinsirup. Du kan finde opskriften her ➡️ Appelsinsirup. Eller med en dejlig syltetøj eller marmelade til 😊
Her serveret med en appelsinsirup, som du kan finde opskriften på her