Risret med varmrøget laks og rejer
Risret med varmrøget laks og rejer er en super lækker og meget nem ret at lave, så en perfekt hverdags ret. Risret med varmrøget laks og rejer består af nogle lækre sprøde grønsager, kogte basmati ris, varmrøget laks som jo altid er skønt og rejer.
Til denne risret har jeg valgt at serverer en cremefraichedressing med dild, da jeg syntes at dild passer perfekt til fisk.
Den kolde sauce er rigtig god til risretten, hvor cremefraichen giver en rund og syrlig smag, hvilket samler hele retten rigtig godt.
Husk at fødevarestyrelsen anbefaler fisk 1-2 gange om ugen 😉 så her har du èn ret som kunne være til din fiske dag.
Velbekomme 🙂
4 personer
- 4 dl basmati ris (rå mængde)
- 1/2 spidskål
- 2 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 1/2 broccoli
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld frisk dild
- 250 gram varmrøget laks
- 150 gram rejer
Cremefraiche dressing med dild
- 4 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk tørret dild
- salt
Kog risene efter anvisning på pakken.
Snit spidskålen fint.
Skræl hvis nødvendigt gulerødderne og skær dem i små tern.
Skær broccolien i små buketter.
Snit forårsløg i skiver. Brug så meget af det grønne som muligt. Alt kan spises og giver smag.
Skyl persille og dild godt og hak det fint.
Hæld kogende vand over broccolien i en skål. Lad det stå i et minut og hæld derefter vandet fra broccolien.
Varm olie op i en wok eller gryde og tilsæt spidskål, gulerødder, broccoli og forårsløg og vend det i den varme olie, kun lige til kålen falder sammen.
Tilsæt de varme kogte ris og vend det hele rundt.
Fjern skindet fra den varmrøget laks og pluk laksen i stykker ned i risene.
Tilsæt rejer og de friske krydderurter og vend det hele sammen.
Anret på et fad.
Dressing
Rør cremefraiche sammen med sild og smag dressingen til med salt.
Måske du også kunne være interesseret i Stegt sejfilet med blomkålspuré