Rocky Road
Navnet rocky Road giver ret god mening, da det endelige resultat ligner en meget ujævn vej 😊 Rocky Road er en julekonfekt, hvor du helt selv kan bestemme hvad det kommer i. Du kan komme lige den slags lækkerier i som du godt kan lide. Jeg har kommet marcipan, nougat, mandler, hasselnødder og skumfiduser i mine.
Det er stykke konfekt hvor du får alt i én enkelt mundfuld 😊
- 25 gram mandler
- 25 gram hasselnødder
- 40 gram skumfiduser/marshmellows
- 75 gram marcipan
- 75 gram nougat
- 300 gram mørk chokolade
Skær nougaten i tern på 1/2 x 1/2 cm og kom dem i fryseren. Så smelter det ikke når den varme chokolade bliver hældt over til sidst.
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem meget groft.
Rist hasselnødderne på en tør pande. Gnid skallen af og hak dem meget groft.
Skær marcipanen i tern på 1/2 x 1/2 cm.
Hvis du bruger store marshmellows klip dem da i tern på 1/2 x 1/2 cm.
Smelt den mørke chokolade over vandbad.
Beklæd en form med bagepapir.
Smør lidt af dem smeltede chokolade ud i bunden af formen.
Fordel alle ingredienserne ovenpå chokoladen i formen og hæld resten af den smeltede chokolade ud over fyldet.
Bank formen let ned i bordet, så chokoladen kommer ned imellem de lækre sager.
Drys med frysetørret hindbær og lad din Rocky Road så på køkkenbordet indtil chokoladen er helt stivnet.
Skær nu din chokoladen med fyldet i små kvadrater.
Opbevar dine Rocky Road i en lukket beholder i stuetemperatur
Måske du også kunne være interesseret i opskriften på Norske klejner