Røget laks på salatbund med rygeostcreme
Røget laks på salatbund med rygeostcreme serverede jeg til min mands 50 års fødselsdag som forret, her lavede jeg en lille tapas portion, da vi skulle være sikre på at de havde plads til hovedret og dessert også.
Røget laks på salatbund med rygeostcreme vil også være rigtig god til et tapasbord eller som en forret 🙂
Her har jeg lavet en salatbund af spidskål, friske grønne asparges, mangofrugt og radiser som jeg så har kommet et stykke røget laks ovenpå og til sidst pyntet med en dut rygeostcreme og karse
4 personer
- 1/4 grønt spidskål
- 1 bundt grønne asparges
- 1 mango
- 8 radiser
- 200 gram koldrøget laks
- Karse til pynt
Rygeostcreme:
- 100 gram rygeost
- 1 spsk mayonaise
- 1 spsk cremefraiche 18 %
- salt og peber
Rygeostcreme:
Rygeost, mayonaise og cremefraiche røres sammen til det er en glat masse og smages til med salt og peber.
Salaten:
Snit spidskål fint.
Knæk enderne af de grønne asparges og kom de i en gryde med kogende vand i 1 minut. Hæld den kogende vand fra og skyl aspargesene i iskold vand.
Snit aspargesene i stykker på ½ cm.
Skræl mangoen, skær den fri af stenen og skær den i små tern
Skær radiserne i tynde skiver
Anretning:
Anret spidskål, mango, grønne asparges og radiser på tallerknerne.
Læg skiver af røget laks let foldet oven på salaten.
Læg eller sprøjt en god klat rygeostcreme ned ved siden af laksen.
Pynt til sidst retten med frisk klippet karse
En anden lækker forret kunne være Tunmousse