Rugbrødshapsere med røget laks og peberrodsfløde

Jeg er vild med tapas da det er små retter, hvor man kan smage lidt af hvert. Disse rugbrødshapsere med røget laks og peberrodsfløde er en super lækker ret til et tapasbord eller til et glas champagne til en festlig lejlighed.

Hapsere til tapasbordet eller som en starter er ikke noget som må tage lang tid at lave, da der oftest følger flere retter med eller en gang varm mad senere som der også skal bruges tid på.

Peberrod og røget laks smager helt fantastisk sammen og den bløde røget laks og peberrodsfløde spiller godt sammen med den ristede rugbrød og de sprøde æbletern.

Er du også vild med hapsere så skulle du prøve disse rugbrødshapsere, de er virkelig skønne 🙂

24 små hapsere
  • 6 skiver rugbrød
  • 6 skiver røget laks
  • 1 dl fløde
  • 5 tsk revet peberrod
  • 1/2 æble

En udstikker på 4 cm

Start med at stikke 24 cirkler ud af rugbrødet med en udstikker. Hvis du ikke har en udstikker kan du også sagtens skære rugbrødet i trekanter.

Rugbrødet pensles med lidt olie og drysses ned flagesalt og kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 7 minutter. Køl derefter rugbrødet ned.

Pisk piskefløden og vend den revet peberrod i.

Skær æblet i små tern.

Skær hvert stykke røget laks i 4 stykker.

Tag den ristede rugbrød og kom et stykke laks på hver.

Kom en klat peberrodsfløde på laksen med en teske eller kom den i en sprøjtepose.

Fordel æbleternene oven på peberrodsfløden.

Du har nu de lækreste rugbrødshapsere med røget laks og peberrodsfløde.

Rugbrødshapsere med røget laks og peberrodsfløde set oppefra. På en sort tallerken som står på et træfad. Det står på en hørdug.
Rugbrødshapsere med røget laks og peberrodsfløde set skråt ind, hvor de bagerste er sløret. På en sort tallerken som står på et træfad. Det står på en hørdug.