Rysteribs
I juli og august er det sæson for ribs og noget man kan bruge disse ribs til er ribsgelè som jeg kommer i mine Syltede halve æbler juleaften og i den gode andesovs juleaften kommer jeg også en ske fuld i. De kan også bruges til at lave saft af, som er uundværligt i hjemmelavet Rødkål, men man kan også lave rysteribs og det er det du får opskriften på her. Rysteribs kan bruges både som tilbehør til stegt kød, vildt kød, desserter eller til at komme ovenpå yoghurt.
Ribs er i sig selv ret sure, syrlige, bitre, men i det at de bliver vendt og rystet i sukker, så bliver de vanvittig lækre.
Rysteribs er nemt at lave og er lige til at gå til.
Hvis du ikke kender et godt sted i naturen hvor du kan plukke dem, har de fleste supermarkederne dem.
- 125 gram ribs
- 40 gram sukker
Pil ribsene af stilken som de sidder på og kom dem i en skål.
Hæld sukkeret over ribsene og ryst det hele sammen.
Ryst bær og sukker ind imellem og til sidst vil sukkeret smelte.