Simreret med kalvekød
Lige nu er årstiden for simreretter og en simreret med kalvekød går man aldrig fejl af 🙂
Simreretter er lette at gå til og de passer sig selv det meste af tiden. Det er en god weekend ret, men det er også nemt i hverdagen, hvor man kan sætte den over, få lavet nogle af de praktiske ting man laver om eftermiddagen eller tage en morfar på sofaen og så gøre retten færdig når det er tid til at spise.
I denne simreret med kalvekød er der udover kalvekødet, bacon og cocktailpølser. Jeg er ret vild med at mixe kalvekød med grisekød. Derudover er der perleløg fra glas i som jeg syntes giver en helt fantastisk syrlig smag til retten. Knoldselleri er en rigtig vintergrønsag som jeg syntes er rigtig god at komme i simre/gryderetter, da de giver en fantastisk smag til sovsen.
Når vi herhjemme laver retter, hvor vi bruger skært kalvekød køber vi altid en kalvecuvette som vi skærer i strimler eller tern. Ikke kun til simre/gryderetter men også til for eksempel wokretter
Jeg har til denne ret serveret pommes frites, men kartoffelmos eller ris vil også være lækkert 🙂
4 personer
- 500 gram skært kalvekød
- 1 stort løg
- 2 gulerødder
- 1 spsk paprika
- salt og peber
- smør til stegning
- 100 gram knoldselleri
- 1 glas perleløg
- 100 gram cocktailpølser
- 300 gram bacon
- 1 dl piskefløde
- kulør
- maizena til jævning
Brun kalvekødet i smør i en gryde. Skær løget og i små tern og gulerødderne i skiver. Tilsæt løg og gulerødder og steg det med. Tilsæt paprika, salt og peber og kom vand i gryden til kødet er dækket. Kom låg på gryden og lad det småsimre i 1 time
Skræl knoldsellerien og skær den i små tern.
Skær bacon i tern.
Hæld væden fra perleløgene
Fisk gulerødderne op af gryden og tilsæt selleri og perleløg. Tilsæt mere vand hvis nødvendigt, så ingredienserne er dækket af vand.
Rist baconen på en pande og kom dem i retten. ( gem lidt til at pynte med til sidst)
Tilsæt cocktailpølserne og kog det hele op.
Kom fløden i retten og smag den til med salt og peber.
Kom lidt kulør i retten så den får en flot lysebrun farve
Hvis nødvendigt, jævnes retten med maizena rørt ud i vand
Måske du også kunne være interesseret i Wokret med svinemørbrad