Sirupslagkage
Jeg elsker sirupslagkage. I min opvækst fik vi altid sirupslagkage i julen. Denne opskrift er en jeg har fra min mormor, så det er en gammel opskrift og tit er de gamle opskrifter bare rigtig gode og det er denne her også. Den er luftig og har en god smag af alle julekrydderierne og så er smørcremen i midten prikken over i`et 🙂
Denne opskrift passer til en springform på 25 cm i diameter.
Sirupskagen:
- 125 gram margarine
- 125 gram sukker
- 250 gram sirup
- 1 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk nelliker
- 1 tsk kanel
- 1/2 æg
- 2 1/2 dl kærnemælk
- 450 gram hvedemel
Smørcreme:
- 200 gram smør
- 100 gram flormelis
Glasur:
- flormelis
- kakaopulver
- kogende vand
Pynt:
- halverede, smuttede mandler
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt sukker og sirup og varm det op til sukkeret er smeltet.
Kom sirupsmassen over i en skål og lad den afkøle så massen kun er lun når resten af ingredienserne skal i
Pisk ægget let sammen, tag halvdelen, og rør det i sirupsmassen
Bland hvedemel, natron, kanel og nelliker og kom det i sirupsmassen sammen med kærnemælken og rør godt sammen til du har en glat dej uden klumper.
Kom et stykke bagepapir i bunden af din springform og spænd båndet omkring. Klip det overskydende bagepapir af og smør siderne godt med margarine.
Kom dejen i springformen og bag sirupskagen ved 180 grader varmluft i 30-40 minutter, til der ikke hænger dej ved når du stikker ned i midten med en skarp kniv
Tag sirupskagen ud af formen og lad den afkøle helt
Pisk smør og flormelis godt sammen, til du har en luftig smørcreme
Når sirupskagen er helt afkølet, skal den flækkes igennem, så du har en top og en bund
Smør bunden med smørcremen og læg toppen på
Rør en kakaoglasur af flormelis, kakao og kogende vand. Pas på din glasur ikke bliver for tynd, så tilsæt hellere lidt vand ad gangen
Smør toppen med chokoladeglasuren og pynt til sidst kagen med de halverede mandler
Måske du også kunne være interesseret i Jødekager