Små tapas hapsere med koldrøget laks
I opskriften på små tapas hapsere med koldrøget laks forkommer der reklame for Flydende urter
Jeg er vild med små tapas retter. Jeg syntes at det er så hyggeligt at sidde og spise mange små retter i stedet for store retter. Det er også noget som man sidder og hygger længe over og endnu bedre med et glas kold hvidvin eller rødvin til 🙂 Disse små tapas hapsere med koldrøget laks er nogle som jeg lavede da jeg blev spurgt om jeg ville lave reklame for flydende urter og det måtte gerne være juleretter. Så tænkte jeg at på vores julefrokostbord er der altid røget laks så hvorfor ikke lave nogle små tapas hapsere med koldrøget laks, et godt supplement til den ellers lidt tunge julemad. Til de små hapsere har jeg så lavet en cremefraiche dressing med dild fra flydende urter 🙂
Nu har jeg lavet denne opskrift som et forslag til julefrokost eller andet hygge i julen og nytåret, men denne tapas ret vil være ideel hele året når man gerne vil lave lidt lækkert.
Disse hapsere kan nemt spises med fingrene, hvis det er det
Lidt men godt 🙂
4 personer
- 8 store blade fra hjertesalat
- 8 skiver koldrøget laks
- 2 æbler
- 1 snack peber
- ca 50 gram rucola
- tørret eller frisk dild
Dilddressing:
- 2 dl cremefraiche 18 %
- dild fra flydende urter
- salt
Skyl hjertebladene godt for jord
Skær laksen i mindre strimler
Skær æblet i skiver for derefter at skære nogle ultral tynde stave
Skær snackpeberen i tynde strimler
Skyl rucolaen godt
Anret hjertebladene på et fad og kom rucola i bunden af bladet
Fordel laksen i de 8 blade oven på rucolaen
Fordel æblestave og peberfrugt stavene ovenpå laksen og drys til sidst med tørret dild eller hakket frisk dild
Dilddressing:
Kom cremefraichen i en skål og smag dressingen til med den flydende dild ( tag lidt af gangen da det er kraftig i smagen)
Smag dressingen til med salt
Måske du også kunne være interesseret i Butterdejsskål med rejesalat