Små tapas hapsere med koldrøget laks

I opskriften på små tapas hapsere med koldrøget laks forkommer der reklame for Flydende urter

Jeg er vild med små tapas retter. Jeg syntes at det er så hyggeligt at sidde og spise mange små retter i stedet for store retter. Det er også noget som man sidder og hygger længe over og endnu bedre med et glas kold hvidvin eller rødvin til 🙂 Disse små tapas hapsere med koldrøget laks er nogle som jeg lavede da jeg blev spurgt om jeg ville lave reklame for flydende urter og det måtte gerne være juleretter. Så tænkte jeg at på vores julefrokostbord er der altid røget laks så hvorfor ikke lave nogle små tapas hapsere med koldrøget laks, et godt supplement til den ellers lidt tunge julemad. Til de små hapsere har jeg så lavet en cremefraiche dressing med dild fra flydende urter 🙂

Nu har jeg lavet denne opskrift som et forslag til julefrokost eller andet hygge i julen og nytåret, men denne tapas ret vil være ideel hele året når man gerne vil lave lidt lækkert.

Disse hapsere kan nemt spises med fingrene, hvis det er det

Lidt men godt 🙂

4 personer
  • 8 store blade fra hjertesalat
  • 8 skiver koldrøget laks
  • 2 æbler
  • 1 snack peber
  • ca 50 gram rucola
  • tørret eller frisk dild

Dilddressing:

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • dild fra flydende urter
  • salt

Skyl hjertebladene godt for jord

Skær laksen i mindre strimler

Skær æblet i skiver for derefter at skære nogle ultral tynde stave

Skær snackpeberen i tynde strimler

Skyl rucolaen godt

Anret hjertebladene på et fad og kom rucola i bunden af bladet

Fordel laksen i de 8 blade oven på rucolaen

Fordel æblestave og peberfrugt stavene ovenpå laksen og drys til sidst med tørret dild eller hakket frisk dild

Dilddressing:

Kom cremefraichen i en skål og smag dressingen til med den flydende dild ( tag lidt af gangen da det er kraftig i smagen)

Smag dressingen til med salt

Måske du også kunne være interesseret i Butterdejsskål med rejesalat