Smørstegte gulerødder og løg med feta
Smørstegte gulerødder og løg med feta er det perfekte tilbehør til for eksempel stegt kød. Det kunne måske være tilbehøret til påskelammet i år ? Smørstegte gulerødder og løg med feta er også perfekt til når man rigtig skal i gang med at grille på terrassen 🙂
Når du steger gulerødderne skal de steges til de får lidt stegeflade. Det er vigtigt at der stadig er bid i gulerødderne, da de ikke skal være helt bløde. Når man steger gulerødder på panden bliver de dejlig karamelliseret og når man så tilfører honning får de lige den sidste karamellisering, hvilket er virkeligt lækkert. Stegte løg har i sig selv også en skøn smag og når du til sidst topper retten med en dejlig salt feta er tilbehøret komplet.
Det perfekte tilbehør til lam, kylling, kalvesteg, oksesteg eller en god steak. Er også velegnet til grillmaden når der engang skal grilles på terrassen 🙂
4 personer
- 1 kg gulerødder
- 2 store løg
- 200 gram feta
- 2 spsk flydende honning
- salt
- 1 tsk timian
- 2 spsk smør
Skræl hvis nødvendigt gulerødderne og skær dem i stave.
Pil løggene og skær dem i både, hvor du skiller lagene ad.
Kom smørret på panden og varm den op.
Når smørret er smeltet kommes gulerodsstavene på panden og steges til de begynder at tage farve. Der skal stadig være godt med bid i når de er færdig stegt, så de må endelig ikke stege for længe, men ved høj varme.
Kom løg og timian på panden sammen med gulerødderne og steg dem med.
Når gulerødder og løg har fået en stegeflade kommes honningen på de stegte grønsager og steges med i et par minutter.
Smag til med salt.
Kom de stegte gulerødder og løg over på et fad og smulder fetaen hen over
Måske du kunne være interesseret i Lammekrone med mynte og lime