Smørstegte rosenkål med hasselnøddekerner
Rosenkål er der delte meninger om, nogle er ikke vild med det, hvor andre er helt vilde med det og jeg hører til en af de sidste. Jeg er helt vild med det og især som smørstegte rosenkål med hasselnøddekerner. Jeg tror at ofte er det et spørgsmål om hvordan man har fået det serveret tidligere i ens liv, om man kan lide det. Da jeg blev uddannet i tidernes morgen, serverede vi tit rosenkål til maden og her dampede/kogte vi dem og det er faktisk en jævn kedelig måde at tilberede dem på. Nu kommer det selvfølgelig an på hvor gammel man er, men jeg tænker at dem som er på min alder nok også har fået rosenkål på den måde.
På denne måde som smørstegte rosenkål, smager det bare helt fantastisk. Her har jeg plukket bladene af rosenkålene så langt ind mod midten jeg kunne komme og så har bladene lige været et hurtigt dyp nede i kogende vand for derefter at komme over i iskoldt vand for at stoppe kogningen med det sammen. Det hedder at blanchere. En af mine medarbejdere fortalte mig at grunden til at det er godt at blanchere kål er for at mindske risikoen for at man får luft i maven, når man spiser kål 😉 I dette tilfælde får det også en fantastisk smuk farve.
Smørstegte rosenkål med hasselnødder er et fantastisk tilbehør i stedet for en salat her i efteråret og vinteren
Rigtig god fornøjelse 🙂
4 personer
- 600 gram rosenkål
- 2 stor spsk smør
- friskkværnet peber og salt
- 30 gram hasselnøddekerner
Pluk bladene af rosenkålene så langt ind du kan plukke dem af. Gem midten, den skal også bruges
Kom vand i en gryde med lidt salt. Når vandet koger kommes rosenkålsbladene og den lille midte ned i det kogende vand. Hæld derefter vandet fra med det samme igen. Bladene skal kun lige blancheres.
Kom rosenkålen over i en skål med iskold vand, så kogningen stopper og de bliver kølet ned
Kom smørret på en pande. Når smørret er smeltet kommes rosenkålen på panden og steger i et par minutter. Kom derefter rosenkålen over på et fad
Kom hasselnøddekernerne på panden som du har stegt rosenkålen på og brun dem til skallen begynder at falde af
Tag hasselnøddekerner over på en bageplade eller lignende og gnid det skal af som kan komme af og hak dernæst hasselnøddekernerne groft og drys dem udover rosenkålen
Slut af med at kværne peber og salt udover rosenkålen