Sommersalat med friske ærter og majs
Sommersalat med friske ærter og majs er en salat som indeholder lækre frisk bælget ærter og grillet majskolbe.
Sommersalat med friske ærter og majs er det perfekte tilbehør til grillmad eller stegt kød. Salaten er vendt i en vinaigrette lavet af olie, sennep, honning, vand og citronsaft, som her fungerer som dressing.
Udover de friske ærter og majs består salaten af feldsalat, frisèe salat, cherrytomater i forskellige farver og frisk dild. Jeg har grillet majskolben, men du kan også vælge at koge den eller du kan bruge majs på dåse eller fra frost. Jeg syntes bare lige her at jeg ville bruge majskolber, da de nu er lettilgængelige her om sommeren og så har de en helt fantastisk smag.
Nu hvor det er sæson for ærter er det bare med at få købt nogle, da de smager helt fantastiske, bare at bælge og spise, men også i salater. Friskbælget ærter er dejlig sprøde at tygge i.
I år har vi cherrytomater i forskellige farver i drivhuset og dild i højbedet, så det har jeg brugt i min salat, men også her kan du købe pakker med blandede farvede cherrytomater og frisk dild i potter.
Jeg kalder det en sommersalat, men den kan laves hele året rundt, hvor du bare bruger som tidligere nævnt majs på dåse eller frost og ærter fra frost. Dild kan du få hele året rundt. Cherrytomaterne er ikke til at få hele året rundt i forskellige farver, men så bruger du bare de røde.
4 personer
- 50 gram feldsalat
- ½ frisèesalat eller crisp salat
- 500 gram friske ærter
- 2 majskolber
- 250 gram forskellig farvede cherrytomater
- 1 god håndfuld frisk dild eller 1 potte
Vinaigrette
- 2 spsk olie
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk honning
- 2 spsk vand
- salt
- citronsaft
Skyl feldsalat og frisèe salaten godt og skær frisèe salaten i store stykker.
Skær cherrytomaterne i halve.
Bælge ærterne.
Grill majskolberne med bladene på ved middelvarme i 15-20 minutter. Vend dem jævnligt.
Pil bladene af majskolberne og skær majsene af kolben.
Hak dilden fint.
Vinaigrette
Bland alle grønsagerne i en skål.
Pisk olie, vand, sennep og honning sammen i en skål.
Smag vinaigretten til med citronsaft og salt.
Hæld vinaigretten over grønsagerne og vend det hele forsigtigt rundt.
Kom den færdige salat over i en skål eller på et fad og din sommersalat med friske ærter og majs er klar til at blive serveret.
Et forslag til hvad du kan spise denne salat til kunne være Butterfly kylling med persille og hvidløg. Opskriften finder du her