Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Sommersalat med nektariner og grillede majs

image_print

Noget af det som er dejligt ved sommerens madlavning er de skønne frugter og grønsager man kan få til sine salater og retter i det hele taget. I denne sommersalat med nektariner og grillede majs finder du både nektariner, majs fra majskolber, radiser og grøn salat.

Det er en forholdsvis nem salat at lave, lige til at gå til. Det eneste der tager lidt tid er at grille majskolberne. Hvis du ikke har mulighed for at grille majskolber kan du også sagtens bruge majs fra dåse eller frost.

I denne opskrift har jeg brugt salatmix og rucola, med du kan sagtens skifte det ud med en anden slags salat, hvis du har en salat type du bedre kan lide. Det kunne være iceberg, spidskål, ærteskud, feldsalat og lignende.

Reklame/Hele salaten er vendt i en vinaigrette som er lavet med en rabarber og rosenhyben eddike som du kan finde lige HER

En lækker sommersalat som er det perfekte tilbehør til stegt kød eller fisk. Vi fik den den anden dag til LAMMEKØLLE som det passede rigtig godt til 🙂

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • ½ pose (35 gram) salatmix eller lignende
  • ½ pose (35 gram) rucola
  • 2 nektariner
  • 2 majskolber
  • 1 bundt radiser ( cirka 10 styks)
  • ½ glas sorte oliven ( cirka 90 gram)

Vinaigrette

Skyl salaten godt.

Fjern stenen i midten af nektarinerne og skær nektarinen i både.

Grill majskolberne med bladene på i grillen i cirka 10-15 minutter, hvor du vender den ind imellem. Bladene bliver helt sorte og brændte og det må de gerne. Når de er færdiggrillet pilles bladene af og du skærer majskernerne af med en kniv, ved at skær fra top til bund. ( se billede nedenfor)

Skær radiserne i tynde skiver.

Bland salat, nektarinbåde, radisser og majskerner godt sammen og kom det på et fad eller i en skål.

Hæld væden fra olivene og fordel dem ovenpå salaten.

Vinaigrette:

Pisk olivenolie, Rabarber & hybenrose eddike godt sammen med sukker eller honning. Pisk til sukkeret/honningen er smeltet helt ud i olie/ eddiken. Smag vinaigretten til med salat og frisk kværnet peber.

Fordel vinaigretten henover salaten.

sommersalat med nektariner og grillede majs set oppefra. salaten er på et rundt fad og der ligger et salatsæt i træ ved siden af
sommersalat med nektariner og grillede majs set tæt på. på et rundt fad
Majskernerne bliver skåret af kolben med en skarp kniv

Reklame/ Det er denne Rabarber & hybenrose eddike som jeg har brugt i vinaigretten.

Du finder den på webshoppen Gaver og Delikatesser lige HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *