Sort risengrød
Sort risengrød med topping er noget jeg blev inspireret af at lave en opskrift på, efter at have fået det på en virkelig lækker og hyggelig cafè i Aarhus som hedde Emma Emma.
Det kan godt lyde lidt underligt med sort risengrød og virke mærkelig at sidde og spise risengrød som er kulsort, men prøv det det er sååå lækkert.
De sorte ris tager lidt længere tid at koge end almindelig ris, så man skal lige have lidt tålmodighed. Hvis du bliver lige så vild med det som mig, kan du koge en lidt større portion så du har til nogle dage og så varme det op når du skal have det. Det kan sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet.
Ved servering topper man den sorte risengrød med skyr eller yoghurt, friske frugt, nødder, Granola eller hvad du nu syntes er lækkert.
Sorte ris er rig på kostfibre, protein, mineraler og vitaminer.
En dejlig mættende morgenmad.
Velbekomme 🙂
1 portion
- 1 dl sorte ris
- 2 dl vand
- knivspids salt
- 2 dl soyadrik med vanilje
- 1/2 tsk sirup
Vand, sorte ris og salt små simre i 30 minutter under låg
Tilsæt soyadrik og kog videre i 15 minutter
Tag låget af og kog videre uden låg i 10 minutter uden låg mens du rører i det ofte.
Grøden er færdig når den er cremet.
Server den sorte risengrød med en god klat skyr, frugtkompot/marmelade, friske frugt, nødder eller granola på toppen. Her er det kun fantasien der sætter grænser.