Spaghetti Bolognese

Hvem elsker ikke Spaghetti Bolognese ? Hjemme hos os er det et af de store hits hos ungerne. Da de var mindre lavede vi meget pasta kødsovs, men nu hvor de er blevet ældre kører vi med Spaghetti Bolognese, hvor der er lidt rødvin og nogle andre lækre sager i 🙂

Spaghetti Bolognese er forholdsvis nem at lave og så har den bare så meget smag. Rødvinen i retten er prikken over i èt.

Du kan sagtens servere Spaghetti Bolognese til børn, da alkohollen i rødvinen fordamper i det at du koger den op.

Her har du mit bud på den skønne Italienske ret, velbekomme 🙂

4 personer
  • 500 gram hakket oksekød
  • 60 gram løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 50 gram tomatpurè
  • 100 gram bacon
  • 2 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 dl vand
  • salt og peber
  • 400 gram spaghetti

Pil løg og hvidløg og skær det i små tern.

Skræl hvis nødvendigt gulerødderne og skær dem i bitte små tern.

Skær blegselleri i bitte små tern.

Skær bacon i tern.

Start med at svits det hakket oksekød og bacontern i lidt olie i en gryde.

Når kødet er ved at tage farve tilsættes løg og hvidløg og svitser med til løgene er gennemsigtige.

Tilsæt gulerod og blegselleri og vend det rundt i kødet.

Tilsæt paprika og tomatpurè og svits det kort med.

Kom rødvin, vand og de hakkede tomater i gryden sammen med kød og grønsager og lad det hele småsimre i cirka 15 minutter.

Tilsæt den tørret timian og smag retten til med salt og peber.

Kog spaghettien efter anvisning på pakken og server den til din bolognese.

Spaghetti bolognese set tæt på og hvor du kun kan se den ene halvdel af tallerkenen
Spaghetti bolognese set oppe fra, hvor hele tallerkenen er synlig og der ligger en ske og en gaffel ved siden af oven på en stribet serviet

Måske du også kunne være interesseret i Tortellini-ret med spinat og svampe