Spanakopita med spinat,feta og bulgur

Spanakopita med spinat,feta og bulgur. Jeg elsker græsk mad og Spanakopita er en af de helt store favoritter. Her får du en opskrift, hvor jeg har tilført den originale version bulgur, for at der er lidt mere mad i dem. Du må ikke give op når du skal folde spanakopitaerne, da øvelse gør mester og det tager lidt tid at lære det, jeg har lavet dem et par gange efterhånden og mine er heller ikke helt så pæne endnu, men de smager stadig godt 🙂

  • 1 rulle filodej
  • 300 gram frossen helbladet spinat
  • 100 gram løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl bulgur
  • 100 gram feta
  • 1 tsk tørret dild
  • Salt

Lim til at lukke spanakopitaen med: ca 2 spsk mel og 1 spsk vand, det skal blive til en tyk meljævning

Tø filo dejen op men hold den hele tiden fugtig ellers vil den gerne knække.

Tø spinaten op og kog bulguren. Pil og skær løget i meget små tern. Pil og pres hvidløgene. Dræn fetaen.

Kom lidt olie på en pande og svits løg, hvidløg, spinat og den kogte bulgur og smag det til med salt og dild. Lad det køle af

Når spinaten er kølet af smuldre du fetaen ud i spinaten.

Læg to plader filodej ovenpå hinanden og klip hver plade i 3 strimler på den lange led

Læg en klat spinatfyld nede i den ene ende og fold enden så du har en trekant mod venstre. Fold derefter denne trekant over mod højre så du stadig har en trekant, fortsæt denne proces fra venstre til højre indtil der ikke er mere strimmel. For til sidst at lukke spanakopitaen smører du enden med limen, den tykke meljævning

Kom solsikkeolie i panden så der er olie ca 2 cm op af kanten og varm olien op. Olien er varm nok når du kommer enden af et træspyd ned i olien og det syder omkring pinden. Steg nu spanakopitaerne i olien til de er flotte gyldenbrune