Salat med speltkerner
Denne salat med speltkerner kan både spises som tilbehør til et stykke kød men også som en måltidssalat med et stykke brød til:-)
4 personer
4 dl speltkerner
2 dl edamamebønner (soyabønner)
3 forårsløg
50 gram rucola
8 cheerytomater
2 store gulerødder
100 gram feta i tern
40 gram mandler
Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner og lad stå i 5 minutter
Kog speltkernerne i ca 15-20 minutter i letsaltet vand. Når de er færdigkogte så skyl dem let i kold vand.
Skær forårsløgene i tynde ringe. Skær cherrytomaterne i både. Skæl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Skyl rucolaen godt for jord. Rist mandlerne i 1 tsk olie og hak dem i mindre stykker. Bland alle ingredienserne, undtagen feta og mandler, anret dem i en skål eller på et fad. Drys til sidst feta og de ristede mandler ud over den færdig blandet salat.
Vinaigrette:
2 spsk olie
2 spsk vand
1 tsk dijonsennep
1 tsk honning
1 tsk citronsaft
salt
Alle ingredienser piskes godt sammen og hældes ud over salaten lige inden servering.