Salat med speltkerner

Denne salat med speltkerner kan både spises som tilbehør til et stykke kød men også som en måltidssalat med et stykke brød til:-)

4 personer

4 dl speltkerner

2 dl edamamebønner (soyabønner)

3 forårsløg

50 gram rucola

8 cheerytomater

2 store gulerødder

100 gram feta i tern

40 gram mandler

Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner og lad stå i 5 minutter

Kog speltkernerne i ca 15-20 minutter i letsaltet vand. Når de er færdigkogte så skyl dem let i kold vand.

Skær forårsløgene i tynde ringe. Skær cherrytomaterne i både. Skæl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Skyl rucolaen godt for jord. Rist mandlerne i 1 tsk olie og hak dem i mindre stykker. Bland alle ingredienserne, undtagen feta og mandler, anret dem i en skål eller på et fad. Drys til sidst feta og de ristede mandler ud over den færdig blandet salat.

Vinaigrette:

2 spsk olie

2 spsk vand

1 tsk dijonsennep

1 tsk honning

1 tsk citronsaft

salt

Alle ingredienser piskes godt sammen og hældes ud over salaten lige inden servering.