Spidskålsalat med rabarbersirup

Denne spidskålsalat med rabarbersirup er en rigtig god salat til et stykke grillet kød men også super lækker som en salat man bare sidder og smovser.

Spidskålsalat med rabarbersirup er en skøn salat til et stykke grillet kød eller fisk.

I denne opskrift skriver jeg 1 dl rabarbersaft til sirup, du kan sagtens nedkoge mere og gemme det i køleskabet til senere brug. Rabarbersirup er også rigtig godt til desserter eller til at komme på for eksempel skyr til morgenmaden.
Hvis du ikke laver din egen Rabarbersaft kan du også sagtens købe rabarbersaft og koge det ind til sirup.

Velbekomme 😊

Ca. 4 personer
  • 1/2 spidskål ca 300 gram
  • 1/2 bakke blå druer
  • 125 gram blåbær
  • 50 gram mandler
  • 1 tsk olie
  • 1 dl rabarbersirup

Snit spidskålet fint i strimler.

Halver de blå druer.

Rist mandlerne på panden i et par dråber olie. Hak mandlerne, dog ikke for små stykker.

Bland spidkål, druer og blåbær med 1 tsk olie og drys mandlerne ovenpå.

Hæld den kolde rabarbersirup over salaten lige inden serveringen.

Rabarbersirup er rabarbersaft der er kogt ind. Du hælder rabarbersaft i en gryde og lader det kog, til du kan se at den begynder at tykne. Du skal være opmærksom på at når siruppen bliver kold, bliver den endnu tykkere.

Hvis du har lyst til at lave din egen rabarbersaft så finder du opskriften her

Spidskålsalat med rabarbersirup i en grøn tallerken som står på en trækasse, hvor der står en lille skål med rabarbersirup ved siden af