Spidskålsalat med ingefærdressing
Er du vild med det asiatiske køkken, så tænker jeg at du vil kunne lide denne spidskålsalat med ingefærdressing, hvor snittet spidskål og hjertesalat er vendt i en skøn dressing af olie, ingefær, soya og limesaft. Spidskålsalat med ingefærdressing er en salat der er velegnet til stegt kød. Det kunne være stegt kylling eller oksekød. Vi fik det til kyllingevinger, kartoffelbåde og aioli.
Det er en meget nem salat at bikse sammen og så har den nogle helt fantastiske smage.
De sorte og hvide sesam giver lidt sprødt og en rigtig god smag til salaten.
Velbekomme 🙂
4 personer
- ca. ½ grøn spidskål afhængig af størrelsen
- 2 hjertesalat
Dressing
- 8 spsk olivenolie
- 4 tsk soya
- 4 cm ingefær
- saften fra ca. 1/4 lime
- 2 tsk hvid sesam
- 2 tsk sort sesam
Snit spidskålen fint.
Skyl hjertesalaten godt og snit den fint.
Kom olivenolie, soya og skællet ingefær skåret i mindre stykker i en blender og blend det. Hvis du ikke har en blender kan du rive ingefæren og blande den med olie og soya og lad den stå og trække lidt.
Si den blendede dressing, så du undgår ingefær trevler og smag den til med limesaft.
Bland spidskål og hjertesalat med dressingen og vend det godt sammen.
Anret salaten på et fad.
Rist de to slags sesam på en tør pande og drys dem over salaten
Måske du også kunne være interesseret i opskriften på Thaisuppe. Opskriften finder du her