Stegt kylling med vindruesauce
I denne opskrift er kyllingen klippet i stykker og brunet i en gryde og derefter kogt, også kaldt grydekylling. Den kan laves hele året men fordi det nu er sommer har jeg tilsat saucen grønne vindruer som giver en dejlig sødme til retten. Lige nu er nye kartofler jo rigtig gode, så derfor vil jeg servere den med det, men den er også velegnet med ris til. Det er en nem ret at lave, som både er velegnet til hverdag men er også en ret som man sagtens kan serveres til gæster 🙂
4-5 personer
- 1 hel fersk kylling
- 120 gram porrer
- en dusk timian
- 175 gram champignon
- 500 gram halve grønne vindruer
- 1/4 liter cremefraiche 18 %
- 1 dl piskefløde
- Evt. et par skefulde maizena til jævning
- salt og peber
Del kyllingen i 8 stykker og brun stykkerne godt af i en stor gryde. Rens porren og snit den i ringe og brun dem med sammen med kyllingen. Når kyllingen har taget farve kommer du en dusk timian ved og kommer vand i, så kyllingen kun lige er dækket med vand. Kog nu kyllingen i 45 minutter. Imens kyllingen koger, renser du champignonerne og skære dem i kvarte og rister dem på panden i lidt olie.
Når kyllingen har kogt i 45 minutter, tager du kyllingen op af vandet over på en tallerken eller lignende og sier væsken og kommer den tilbage i gryden. Derefter røre du noget af den varme suppe ud i cremefraichen for derefter at hælde det tilbage i gryden ( dette gør man for at cremefraichen ikke skiller) og så tilsætter du piskefløden. Kog saucen godt igennem. Hvis du nu syntes at saucen er for tynd, tager du et par spiseskefulde maizena og røre ud i lidt kold vand og jævner saucen med det. Derefter smager du saucen til med salt og peber og tilsætter til sidst de stegte champignon og de halve druer og så er retten klar til at blive serveret.