Stegt rødbedesalat

Stegt rødbedesalat er lige oppe i tiden nu hvor det er sæson for rødbeder og jeg er endda så heldig at jeg kan hente dem nede i vores have, hvor vi i år har været rigtig heldige med at få dyrket nogle flotte rødbeder.

Stegt rødbedesalat er en nem salat/tilbehør at gå til som passer godt til stegt kød som kylling eller kalv- og oksekød.

Brombærrene har jeg været også været så heldig at kunne gå ned i skoven som jeg bor ved og plukke, så det eneste jeg har skulle købe er ærteskuddene som er virkelig lækre og meget dekorative 😊

Til denne stegte rødbedesalat serverer jeg basilikumskum, hvis smag passer helt perfekt til ingredienserne i salaten. Jeg har vedhæftet et link i opskriften til basilikumskum.

4 personer
  • 1 kg rødbeder
  • olie
  • salt
  • ca. 30 gram ærteskud
  • 125 gram brombær

Basilikumskum finder du et link til her

Skræl rødbederne og skær dem i stave og både. Sørg for at de er lige store så de skal have den samme stegetid.

Vend rødbederne i lidt olie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir og drys dem med salt.

Kom dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i cirka 25 minutter, til rødbederne er møre.

Fordel rødbederne på et fad og fordel derefter ærteskud og brombær ovenpå rødbederne.

Velbekomme 🙂

Stegt rødbedesalat set tæt på, på et hvidt fad på en flettet bordskåner. sammen med rødbederne er der brombær og ærteskud
Stegt rødbedesalat set oppefra og langt fra, på et hvidt fad på en flettet bordskåner. sammen med rødbederne er der brombær og ærteskud

Måske du også kunne være interesseret i opskriften på Rødbede flûtes