Stegt sejfilet med blomkålspuré

Måske er du ikke den store fiske spiser, men jeg vil næsten garanterer at selvom du ikke er, så vil du kunne lide stegt sejfilet med blomkålspurè. Stegt sejfilet med blomkålspurè er en velegnet aftensmadsret, men er også den helt perfekte forret.

Jeg har her brugt mørk sej.

Jeg har serveret nye stegte gulerødder til, men det kunne også være en anden form for stegt grønsager eller nye kartofler.

Det er en ret som er forholdsvis nem at gå til og kan være klar på en halv time, tre kvarter.

Så vil du gerne spise mere fisk, så prøv denne ret, så er det nemt at spise fisk 🙂

4 personer
  • 600 gram sejfilet
  • 600 gram blomkål
  • 80 gram løg ( èt mellem løg )
  • 3 dl vand
  • ½ dl piskefløde
  • salt og peber
  • 4 nye gulerødder
  • eventuelt frisk timian

Pluk blomkålen i buketter.

Pil løget og skær det i små tern.

Kom lidt olie i en gryde og steg løg og blomkål let til løgene er klare.

Tilsæt vand og lad blomkålen småsimre under låg til den er mør. (ca 15 minutter)

Blend blomkålen til en helt glat purè.

Tilsæt piskefløde og blend det kort igen.

Smag purèen til med salt og peber og giv den et lille opkog, så den er varm.

Halver gulerødderne og steg dem i olie på panden til de har taget farve og er møre. De må gerne stadig have lidt bid

Skær sejfileten ud i stykker på 150 gram.

Varm olie op på en pande og steg sejfiletterne i 3-4 minutter på hver side.

Krydder med salt og peber.

Kom en god klat blomkålspurè på tallerkenen.

Placer et stykke stegt sejfilet ovenpå.

Læg de stegte gulerødder ved siden af og pynt eventuelt retten med frisk timian.

Stegt sejfilet ovenpå blomkålspurè pyntet med frisk timian og med stegte gulerødder on tihe side

Måske du også kunne være interesseret i stegte nudler med grønsager og torsk. Opskriften finder du Stegte nudler med grønsager og torsk