Stegte grønsager med burrata
Stegte grønsager med burrata må du simpelthen ikke snyde dig selv for. Det er vanvittigt lækkert. Egentligt kan du lave stegte grønsager med burrata med de grønsager du lige har i grønsagsskuffen, det behøver nødvendigvis ikke at være de grønsager som jeg har brugt. Min opskrift er lige så meget til inspiration.
Stegte grønsager er i sig selv jo lækre og ved så at placerer en burrata i midten og komme balsamico glaze henover så er det bare fantastisk. Jeg har snydt lidt og har brugt balsamico glaze som jeg har købt men du kan også sagtens lave din egen, hvis du er mere til det.
Burrataen er dejlig cremet, hvilket får den til at virke som en salgs dressing til grønsagerne.
De stegte grønsager og burettaen har en blød konsistens, hvor mandlerne giver noget sprødt til tilbehøret.
Jeg serverede det sammen med en god steak, stegte kartoffelbåde og Verdens nemmeste barbequesauce 🙂
Her får du min udgave af stegte grønsager med burrata 🙂
4 personer
- 300 gram rosenkål
- 2 store snack peber
- 3/4-1 blomkål, afhængig af størrelsen
- 2 store gulerødder
- 2 rødløg
- Frisk timian
- 40 gram mandler
- 2-3 spsk smagsneutral olie
- salt
- 1 burrata
- balsamico glaze ( kan købes i føtex)
Start med at fjerne det yderste grimme blad på rosenkålene og halver dem. Hvis de er små lader du dem bare være hele.
Halver snack peberne og fjern kernerne og skær dem i store tern.
Pluk blomkålen i små buketter
Pil rødløgene og skær dem i både.
Skræl, hvis nødvendigt gulerødderne, halver dem og skær dem i skiver på 3-5 mm.
Kom alle grønsagerne, olie og pil de friske timian blade af stilken og salt i en skål og vend det godt sammen.
Bred grønsagerne ud på bagepapir på en bageplade og steg dem i ovnen ved 225 grader over og under varme i ca. 15 minutter, til de stadig har lidt bid.
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft og vend dem sammen med grønsagerne.
Kom de stegte grønsager på et fad. Placer burrataen i midten og og kom balsamico glaze ud over burrata og grønsager. Pynt eventuelt med frisk timian.
Mums og velbekomme 🙂