Stegte karryris med kylling
Stegte karryris med kylling er en af mine helt store favoritter og serveret med purløgsdressing er denne ret helt i top. Det som er vigtigt i denne ret er ikke at få stegt grønsagerne for meget, da det er super lækkert når grønsagerne stadig har lidt bid og da alle grønsagerne er skåret i tynde strimler og buketter er der ingen grund til at stege dem ret længe. Så endelig kun steg dem i et par minutter og de vil stadig have en dejlig sprødhed som er helt perfekt.
Rigtig god fornøjelse 🙂
4 personer
- 4 dl rå ris
- 1/4 grønt spidskål
- 1 stor gulerod
- ½ gul peber
- ½ grøn peber
- 1 lille dåse majs
- ½ porre
- ½ broccoli
- 2 tomater
- 1 bundt persille
- 1 rød chili
- 1 fed hvidløg
- 3 kyllingebrystfilet
- 1 spsk karry
- ½ spsk gurkemeje
- salt
- 40 gram cashewnødder
- Olie
Purløgsdressing:
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 bundt purløg
- salt
Kog risene efter anvisning på posen
Skær kyllingebrystfileterne i mundrette stykker
Snit spidskål fint
Skræl og skær guleroden i tynde strimler
Skær peberfrugterne i små tynde strimler
Halver porren og snit den i tynde skiver og skyl det godt for jord
Pluk broccolien i små buketter
Hæld lagen fra majsene
Fjern kernerne i chilien og snit den fint
Pres hvidløget igennem en hvidløgspresser
Hak persillen fint
Kom godt med olie i en wokgryde (en almindelig gryde kan også bruges, hvis du ikke har en wok) og steg kyllingen til den har en sprød skorpe og er gennemstegt. Tag kyllingen over på en tallerken
Kom karryen i wokken og brænd den kort af og tilsæt derefter alle grønsagerne undtagen persille og tomater og svits det i et par minutter. Tilsæt dernæst risene og gurkemejen
Vend den stegte kylling i retten og steg det kort med ( et par minutter)
Rist cashewnødderne på en tør pande og drys dem udover retten ved servering
Skær tomaterne i både og fordel dem udover retten sammen med den hakkede persille
Purløgsdressing:
Snit purløgen fint og bland den i cremefraichen og smag dressingen til med salt
Dine stegte karryris med kylling er nu klar til at blive serveret 🙂
Du kunne måske også være interesseret i Risotto med friske grønne asparges