Stegte kartofler med salat
Ofte når man serverer kartofler og salat til aftensmaden er det hver for sig, men hvorfor ikke slå to fluer med et smæk og serverer stegte kartofler med salat. Ikke nok med at det er super lækkert, så er stegte kartofler med salat også et virkelig flot og dekorativt tilbehør.
Tilbehøret indeholder både det søde fra tomaterne, det salte fra fetaen, de lækre karamelliserede løg og det sprøde fra græskarkernerne og stegte kartofler er jo bare super lækkert.
Et lækkert tilbehør til alle slags stegt kød. For eksempel lam, kalve eller oksekød, kylling eller fisk.
Perfekt sommermad, men er også ideelt om vinteren, da alle ingredienserne er nogle du finder i butikkerne hele året rundt.
Jeg har her brugt cherrytomater i forskellige farver, men kan du ikke få det hvor du handler, kan du også sagtens bruge de røde cherrytomater.
Velbekomme 🙂
4 personer
- 800 gram små kartofler
- 250 gram cherrytomater
- 100 gram feta
- 1 stort løg
- 30 gram græskarkerner
- 40 gram feldsalat
- ½ frisée salat
Vend de små kartofler i lidt olie og fordel dem på en bageplade og drys dem med groft salt. Steg dem i ovnen ved 220 grader varmluft i ca. 25 minutter til de er møre.
Skyl feldsalat og frisèe salaten. Skær frisèe salaten groft.
Halver cherrytomaterne.
Pil løget og skær det i tynde både og steg dem i lidt olie på panden til de har taget lidt farve.
Fordel feldsalat og frisèe salat på et fad og placer kartoflerne rundt omkring på fadet.
Fordel også cherrytomater og de stegte løg både.
Pluk fetaen i stykker og fordel det rundt omkring ovenpå kartofler og salat.
Rist græskarkernerne i et par dråber olie på panden og drys dem over de stegte kartofler med salat til sidst.
Måske du også kunne være interesseret i Stegt sejfilet med blomkålspuré