Stegte ris med oksekød og grønsager
Stegte ris med oksekød og grønsager er en super lækker ret, som egner sig perfekt til en hverdags aftensmad, hvor man ikke altid har tiden til det helt vilde, men stadig gerne vil have noget lækkert. Det er en opskrift der ikke indeholder en hulens masse ingredienser men stadig har en masse lækre smage.
Stegte ris med oksekød er en ret, hvor kogte ris og krydret stegt oksekød bliver serveret med sprøde friske grønsager, mynte og ristede mandler oven på.
Retten kan spises som den er og mætter ganske godt, men du kan også serverer et stykke fladbrød til, hvilket også vil være rigtig lækkert. Opskriften på fladbrød finder du her
4 personer
- 500 gram hakket oksekød
- 3 dl ris, rå
- 1 mellem løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk paprika
- salt og peber
- 1 hjertesalat
- 1 snack peber
- ½ agurk
- 1 håndfuld frisk mynte
- 40-50 gram mandler
Start med at koge risen efter anvisning på posen.
Pil løg og hvidløg og skær det i små tern.
Kom lidt olie på en pande og steg det hakkede oksekød.
Når det hakkede oksekød er ved at være færdigstegt tilsæt da løg og hvidløg og steg det med.
Krydder kødet med paprika og smag det til med salt og peber.
Kom de kogte ris på panden sammen med kødet og steg det kort sammen. Smag hele retten til med salt og peber.
Skyl hjertesalaten godt og snit det fint.
Skær snackpeber og agurk i små tern.
Hak mynten fint.
Kom et par dråber olie på en anden pande og rist mandlerne.
Kom de stegte ris med oksekødet på et fad og fordel grønsager, mynte og mandler oven på.
Velbekomme 🙂
Måske du også kunne være interesseret i opskriften på baoboller med fyld. Opskriften finder du her