Stracciatella

Hvis du ikke har smagt stracciatella så skal du gøre dig selv den tjeneste at lave det. MUMS det er bare lækkert. Stracciatella er en smørelse som er lavet af mozzarella. Det er en mozzarella kugle som der bliver lavet til det flydende som du finder inden i en buratta, ved at røre det op med piskefløde.

Stracciatella er noget som nogle restauranter serverer som en starter eller forret med lækkert ristet brød til.

Det er rimelig nemt at lave, det er bare vigtigt at man har et par timer til at lade det trække inden at man skal serverer det. Du kan også sagtens lave det dagen før.

Rigtig god fornøjelse 🙂

  • 1 mozzarella kugle
  • 1/2 dl piskefløde
  • olivenolie
  • friskkværnet peber

Pluk mozzarellaen i stykker og kom dem i en skål.

Bland det med piskefløden og stil det på køl i minimum 1-2 timer. Rør i det indimellem.

Kom lidt olivenolie på toppen og friskkværnet peber inden servering.

Server ristet brød til.

Stracciatella i en hvid dyb tallerken med olivenolie på og friskkværnet peber. Tallerkenen står på et træfad med 4 skiver ristet brød
Stracciatella i en hvid dyb tallerken med olivenolie på og friskkværnet peber. Tallerkenen står på et træfad med 4 skiver ristet brød. Det hele er set tæt på
Stracciatella i en hvid dyb tallerken med olivenolie på og friskkværnet peber. Tallerkenen står på et træfad. Du ser kun halvdelen af tallerkenen

Måske du også kunne være interesseret i Pasta i tomatsovs med burrata