Gris,  Opskrifter

Svinemørbrad i cremet enebærsauce

image_print

Denne ret minder meget om enebærgryde. Her er svinemørbraden bare skåret ud i bøffer og så er der perleløg i, i stedet for almindelige løg. Vi fik den i går med kartoffelmos og nogle vil nok sige at kartoffelmos er vintermad og det er det nok egentlig også, da det er svært at finde “gamle” kartofler og nye kartofler er svære at piske ud. Men vi havde vildt lyst til kartoffelmos så jeg brugte bagekartofler og det gik rigtig fint:-)

4 personer

En svinemørbrad ca. 600 gram

10 enebær

7 dl vand

1 svinebouillonterning

1 glas syltede perleløg

1 dl cremefraiche 9 %

1 1/2 dl piskefløde

salt

Jævning:

8 tsk vand

2 store tsk maizena

Start med at pudse svinemørbraden ren for sener. Skær den derefter ud i 12 bøffer som du banker flade

Knus enebærrene i en morter eller hak dem med en kniv

Hæld lagen fra perleløgene

Brun mørbradbøfferne på panden, så de får stegeskorpe på begge sider

Kom de stegte bøffer over i en gryde og kom de knuste enebær ved. Tilsæt vand, bouillionterning og perleløgene og lad det koge i 20 minutter.

Gør jævningen klar ved at røre maizenaen ud i vandet

Kom et par skefulde af den varme væske fra mørbraden over i cremefraichen og rør det ud, det skal du gøre for at cremefraichen ikke skiller i retten. og hæld det tilbage i retten

Jævn retten med den udrørte maizena og kog det op

Smag retten til med salt og tilsæt til sidst piskefløden og giv det et opkog

Retten serveres med kartoffelmos eller ris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *