Svinemørbrad i cremet enebærsauce
Denne ret minder meget om enebærgryde. Her er svinemørbraden bare skåret ud i bøffer og så er der perleløg i, i stedet for almindelige løg. Vi fik den i går med kartoffelmos og nogle vil nok sige at kartoffelmos er vintermad og det er det nok egentlig også, da det er svært at finde “gamle” kartofler og nye kartofler er svære at piske ud. Men vi havde vildt lyst til kartoffelmos så jeg brugte bagekartofler og det gik rigtig fint:-)
4 personer
En svinemørbrad ca. 600 gram
10 enebær
7 dl vand
1 svinebouillonterning
1 glas syltede perleløg
1 dl cremefraiche 9 %
1 1/2 dl piskefløde
salt
Jævning:
8 tsk vand
2 store tsk maizena
Start med at pudse svinemørbraden ren for sener. Skær den derefter ud i 12 bøffer som du banker flade
Knus enebærrene i en morter eller hak dem med en kniv
Hæld lagen fra perleløgene
Brun mørbradbøfferne på panden, så de får stegeskorpe på begge sider
Kom de stegte bøffer over i en gryde og kom de knuste enebær ved. Tilsæt vand, bouillionterning og perleløgene og lad det koge i 20 minutter.
Gør jævningen klar ved at røre maizenaen ud i vandet
Kom et par skefulde af den varme væske fra mørbraden over i cremefraichen og rør det ud, det skal du gøre for at cremefraichen ikke skiller i retten. og hæld det tilbage i retten
Jævn retten med den udrørte maizena og kog det op
Smag retten til med salt og tilsæt til sidst piskefløden og giv det et opkog
Retten serveres med kartoffelmos eller ris