Svinemørbrad med vinter bulgursalat
Denne svinemørbrad med vinter bulgursalat er en slags måltidssalat. Svinemørbrad med vinter bulgursalat er en bulgursalat, hvor jeg har brugt den smukke røde spidskål blandet den med rucola som har en flot grøn farve. Derudover er der appelsiner og tørrede abrikoser i og til sidst er den toppet med ristede pekannødder. Mums…..
Svinemørbraden er stegt på panden så den får en dejlig sprød stegeskorpe, hvilket jeg syntes er lækkert. Derefter kommer den i ovnen til den når en kernetemperatur på 60-62 grader. 60-62 grader lyder måske ikke af meget, men jeg syntes at svinemørbrad er virkelig lækkert, hvis det er rosastegt. Det vigtige er at når den når en kernetemperatur på 60-62 grader skal den hvile i 10-15 minutter inden at du skære den i skiver. Vigtigheden i at den skal hvile er for at al den gode kødsaft bliver inde i kødet og hvis man skære den for tidlig, vil den flotte rosa farve blive grå og kedelig.
Den sprøde bulgursalat er virkelig lækker til den stegte svinemørbrad og med en cremefraiche dressing med dild og purløg, så bliver det ikke bedre.
En skøn måltidssalat som ikke kræver så meget forberedelse, så den er både perfekt til hverdag og weekenden 🙂
4 personer
- én svinemørbrad, ca 500-600 gram
- 2 tsk flydende rosmarin
- salt
- ca 1 dl sesam
Vinter bulgursalat
- 4 dl bulgur (rå)
- 1/2 rødt spidskål
- 40 gram rucola
- 4 appelsiner
- én håndfuld tørrede abrikoser
- 40 gram pekannødder
Start med at pudse svinemørbraden fri for senere.
Kom lidt olie på en pande og varm den godt op. Kom svinemørbraden på panden og steg den på alle sider, så den får stegeskorpe hele vejen rundt.
Krydder den stegte svinemørbrad med salt og pensel den med flydende urters rosmarin.
Kom svinemørbraden ind i ovnen til den har en kerne temperatur på 60-62 grader. Det tager ca 15-20 minutter, alt afhængig af hvor længe den er stegt på panden.
Rist sesamfrøene på en tør pande
Tag svinemørbraden ud af ovnen og lad den hvile. Rul den derefter i de ristede sesamfrø. Det kan godt være nødvendigt at trykke sesamfrøene fast med fingrene.
Kog bulguren efter anvisningen på posen og skyl dem derefter i koldt vand.
Snit den røde spidskål fint.
Skyl rucolaen godt.
Skær skrællen af appelsinen, så den er fri for den hvide hinde. Halver appelsinen og skær den i tynde skiver.
Skær de tørrede abrikoser i tynde skiver.
Rist pekannødderne på en tør pande og hak dem groft.
Bland den kogte bulgur med den røde spidskål, rucola, appelsinerne og de tørrede abrikoser. Anret det på et fad. Drys salaten med pekannødderne.
Skær svinemørbraden i skiver på ca ½ cm og læg dem ovenpå salaten og din svinemørbrad med vinter bulgursalat er klar til at blive serveret.
Måske du også kunne være interesseret i Måltidssalat med kalvesteak og dukkah