Syltede stikkelsbær
Man kender nok mest stikkelsbær fra det søde køkken, som marmelade, kompot eller grød, men stikkelsbær er også rigtig gode at eddike sylte, så får du et syrlig stikkelsbær som minder lidt om syltede perleløg. De syltede stikkelsbær kan både bruges som et tilbehør til en ret, men er også lækre i en salat. Mine syltede stikkelsbær er røde stikkelsbær, da det er dem vi har i vores have, men du kan også sagtens bruge grønne 🙂
- 500 gram stikkelsbær
- 2 dl eddike
- 2 dl vand
- 300 gram rørsukker
- 1 tsk pebermix
- lidt salt
Pil blomsterne og stilken af stikkelsbærrene og skyl dem
Kom eddike, vand, sukker, salt og pebermix i en gryde og kog det op til sukkeret er smeltet
Kom stikkelsbærrene i et sylteglas som er kogt og skyllet i atamon og hæld eddikelagen over
Dine syltede stikkelsbær er klar til at spise efter ca 4 dage og kan opbevares i køleskabet og du kan have glæde af dem hele året rundt