Tapas snack ( Hjertesalat skåle med rejer og sprødt grønt)
Denne tapas snack som består af Hjertesalats skåle med rejer og sprødt grønt er virkelig lækker.
Perfekt på tapasbordet, påskebordet, buffeten, studentergildet eller som en snack til et koldt glas hvidvin eller rosé.
Som dressing har jeg lavet en rørt cremefraichedressing med purløg og dild.
Denne tapas snack tager ikke mange minutter at lave og så ser den bare så lækker ud med de smukkeste farver.
En skøn ret med både de sprøde grønsager og de bløde lækre rejer 🙂
4 tapas snack
- 4 blade hjertesalat
- 160 gram rejer
- 2 grønne asparges
- ½ gulerod
- 2 radiser
Dressing:
- 1 dl cremefraiche 18%
- ½ tsk tørret dild
- 1 tsk fint snittet purløg
Pil bladene af hjertesalaten og skær en lille trekant af forneden af bladet så du fjerner den mest seje del af det hvide på bladet (det er ikke altid det lækreste at tygge i)
Knæk enderne af de grønne asparges og kog aspargesene i 1 minut og skyl dem derefter godt i iskold vand
Skræl guleroden og skær den i meget, meget tynde strimler
Skær hver asparges i fire lange strimler
Skær radiserne i meget tynde skiver
Hæld væden fra rejerne
Dressing:
Rør cremefraiche med den tørret dild, den fint snittet purløg og smag den til med salt
Anretning:
Læg bladene på et fad og fordel rejerne på bladene og derefter gulerodsstrimlerne, asparges strimlerne og til sidst radiserne
Kom dressingen i en skål og dine tapas snacks er klar til at blive serveret
En hvidvin som jeg klart kan anbefale til denne ret er Cantina di monteforte-clivus-pinot grigio som passer helt perfekt til lys fersk fisk
Andre lækre tapas ting kan du finde i tapas kategorien eller ved at skrive tapas i søgefeltet.
Det kunne for eksempel være denne lækre tapas ret Kartoffelhapsere med avocadocreme