Tiramisu med jordbær
Desserter,  Opskrifter

Tiramisu med jordbær

image_print

Hvem elsker ikke den lækre italienske dessert tiramisu. Jeg gør i hvertfald og derfor tænkte jeg hvorfor ikke lave en sommerudgave af en tiramisu. Nemlig en tiramisu med jordbær. Forskellen på en traditionel tiramisu og en tiramisu med jordbær er at i sommerudgaven er alkoholen og kaffen erstattet med hyldeblomstsaft.

Denne dessert emmer af sommer og sol 🙂

Jeg har lavet min tiramisu med jordbær i portionsglas, men du kan også sagtens lave den i et fad som man vil gøre med den traditionelle tiramisu.

Du kan lave dine tiramisu med jordbær i forvejen og stille dem i køleskabet til du skal serverer dem.

Rigtig god fornøjelse 🙂

6 portioner ( 2 dl glas)
Mascarponecreme
  • 2 æg
  • 50 gram rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 gram mascarpone
  • 6 ladyfingers
  • 3/4 dl hyldeblomstsaft
  • 8 jordbær
Jordbærpure
  • 150 gram friske jordbær
  • ca. 1 tsk hyldeblomstsaft
Pynt
  • 3 jordbær
  • mørk chokolade
Jordbærpure

Kom jordbærrene i en blender sammen med hyldeblomstsaft og blend til du har en helt glat puré uden klumper

Mascarponecreme

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk hviderne stive, så du kan vende skålen på hovedet uden at hviderne render ud.

Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker til en lys æggesnaps.

Pisk mascarponen i æggesnapsen.

Vend de stiftpiskede æggehvider i cremen.

Kom mascarponecremen i en sprøjtepose uden tyl.

Tag de 8 jordbær og skær dem i små tern.

Dyp de 6 ladyfingers i hyldeblomstsaften og læg dem på et spækbræt. Del hver ladyfinger i tre stykker.

Tag dine portionsglas og start med at komme en klat mascarponecreme i bunden ( der skal 3 lag mascarponecreme i hvert glas, så del det så du har til alle tre lag)

Kom èt stykke ladyfingers ned i cremen og halvdelen af jordbærrene der er skåret i tern. ( der skal være jordbær til to lag jordbær i hvert glas)

Kom èn teske jordbærpurè i hvert glas.

Kom nu endnu et lag mascarponecreme, to stykker ladyfingers, jordbærtern og en teske jordbærpurè i hvert glas.

Afslut med mascarponecreme og pynt med to kvarte jordbær og lidt hakket chokolade i hvert glas.

Tiramisu med jordbær

Måske du kunne være interesseret i endnu en sommerdessert.

Frugtsalat med råcreme og marengs. Opskriften finder du her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *